Symposium 'Schildklierziekten anno nu'


2 november 2017

Schildklierziekten vormen voor internisten, chirurgen, nucleair geneeskundigen, pathologen en radiologen een belangrijk onderdeel van de klinische praktijk. Ziektebeelden variëren hierbij van schildkliernodi en functiestoornissen tot schildklierkanker.

Om de expertise op het gebied van schildklierziekten te blijven verbeteren, is het Erasmus MC 10 jaar geleden begonnen met een tweejaarlijks klinisch update symposium over schildklierziekten. Het lustrum symposium zal dit jaar georganiseerd worden door het Erasmus MC Academic Center for Thyroid Diseases in samenwerking met het Schildklier Netwerk, een samenwerkingsverband tussen 10 regionale ziekenhuizen in Zuidwest Nederland en het Erasmus MC. In het Schildklier Netwerk delen dokters uit verschillende ziekenhuizen en van meerdere medische specialismen hun kennis en expertise met elkaar rondom de zorg aan patiënten met een (bij)schildklierziekte. Doel van deze samenwerking: uitstekende (bij)schildklierzorg in de regio Zuidwest Nederland, waarbij de patiënt centraal staat en een uniforme en breedgedragen behandeling krijgt.

Het symposium zal dit jaar in het teken staan van verschuivende inzichten in de behandeling van schildklieraandoeningen, en is bedoeld voor alle betrokken specialisten in Zuidwest Nederland. Het deel voor de pauze, getiteld “Changing boundaries” staat in het teken van schildkliernodi en schildklierkanker. Hoewel de nieuwe richtlijn schildklierkanker pas twee jaar oud is, zijn er met name op het gebied van minder agressieve behandeling veel nieuwe inzichten, waardoor bepaalde delen van de richtlijn al weer aan discussie onderhevig zijn. Het deel na de pauze zal bestaan uit een presentatie over de rol van nanotechnologie bij de behandeling van  Graves’ ophtalmopathie, gevolgd door een interactieve paneldiscussie waar aan de hand van casuïstiek de optimale behandeling van een drietal patiënten besproken wordt.

Allen van harte uitgenodigd! Voor meer informatie over het programma: klik hier.

© 2021 BeterKeten

Ontwerp en realisatie door condept